fbpx Finansiering - Green garage

Din besked er sendt

Finansiering og leasing

Hos Green Garage tilbyder vi forskellige former for finansiering og leasing. Hvilken type du skal vælge afhænger af flere faktorer som hvorvidt bilen kun skal anvendes privat, eller om firmakørsel udgør en del af kørselsbehovet. Ligeledes bogføres forskellige former for leasing på forskellige måder, men det kan du læse meget mere om her.

Læs om leasing

Helt basalt går FlexLeasing ud på, at du leaser din bil uden at betale den fulde registrerings afgift. Du betaler i stedet en forholdsmæssig afgift i de måneder hvor du har nummerplader på bilen.

Afgiften afhænger af, hvor gammel bilen er: I dens første tre leve-måneder udgør den to procent. Derefter falder den til en procent om måneden indtil den fylder tre år, og så begynder det at blive rigtigt interessant. Efter de tre år udgør afgiften nemlig blot 0,5% om måneden, og det er da også derfor at vi hos Green Garage har valgt, at have fokus på biler der netop har afholdt deres tre-års fødselsdag.

Det vil altså sige, at du i stedet for, at skulle finansiere hele bilens pris, der typisk udgøres af 40 % bil og 60% afgift, nøjes med at betale en lille procentdel hver måned. Og kun i de måneder du har nummerplader på bilen. Så hvis du eksempelvis drømmer om en åben sommerbil, skal du altså ikke betale afgift af den om vinteren.

VIGTIGT AT VÆRE OPMÆRKSOM PÅ NÅR DU FLEX-LEASER:

Ved endt leasingperiode har bilen en restværdi, som du – som leasingtager – står indenfor. Altså har du selv ansvaret for, at anvise en CVR registreret køber af bilen.
Derfor er det vigtigt at restværdien er realistisk, så du ikke skal bekymre dig om et tab når leasingperioden udløber. Groft sagt betaler du nemlig som leasingtager ned til den aftalte restværdi i løbet af leasingperionden. Så jo højere restværdi, jo lavere månedlig ydelse.

Hos Green garage sætter vi en ære i, at prissætte bilen realistisk.
Derfor vil du måske opleve at vores månedlige ydelser er højere end hvad du kan finde en tilsvarende bil til, hos mindre seriøse leasingudbydere. Men da du selv indestår for restværdien, er det blot et udtryk for, at du ikke får et slemt ”smæk” når bilen afleveres.

Her kan det betale sig at Flexlease:

  • Når du er på udkig efter en bil med en pris på over 300.000 kroner.
  • Det kan være luksusbiler, sportsvogne, firhjulstrækkere og lignende.
  • Du har et ønske om at skifte bil ofte.
  • Du værtsætter et højt udstyrsniveau.

Husk at du altid er velkommen til at kontakte os, for en uforpligtende snak om, hvilken leasingtype der er bedst for dig.

Splitleasing er til dig der både anvender bilen på arbejdet og i privaten. Men for at det skal være rigtigt interessant, er det bedst hvis du har et relativt stort arbejdsmæssigt kørselsbehov, på over 70% af den samlede kørsel.

Nå du splitleaser deles udgifterne til bilen nemlig imellem virksomheden og dig som privatperson. Så det er naturligvis mest attraktivt, hvis størstedelen af udgiften ligger hos virksomheden.

Normalt er det sådan, at når en arbejdsgiver stiller en bil til rådighed for en medarbejder, så betragtes det som et gode der er skattepligtigt ifølge ligningsloven. Men ligningsrådet anerkender, at hvis du og din arbejdsgiver leaser en bil sammen – så skal du ikke beskattes. Det er fordi, at du som arbejdstager ikke får stillet en bil til rådighed. Din arbejdsgiver har jo ikke har dine forpligtelser over for leasingselskabet – i er nemlig to forskellige leasingtagere: En til erhvervs-delen, og en til privat-delen.

Splitleasing fungerer fint til både hvidplade-leasing af luksusbiler, samt leasing af biler på papegøje-plader. Dog skal du være opmærksom på følgende:

  • Du skal altid dokumentere forholdet mellem privat- og erhvervskørsel. Dette gør du ved at føre kørselsregnskab
  • Den leasingydelse der betales hver måned, samt den ekstraordinære ydelse ved aftalens indgåelse, betales separat af arbejdsgiver og arbejdstager, efter det forud-definerede kørselsmønster. Hvis vi antager, at den månedlige leasingydelse er 1000 kroner og bilen bruges 30% privat, betaler arbejdsgiver altså 700 kroner og arbejdstager 300 kroner om måneden.
  • Det samme gælder for driftsomkostninger som forsikring og afskrivning

Ellers er splitleasing det samme som flexleasing når det kommer til restværdi m.v.

Finansiel leasing er et overordnet begreb for, at du modtager brugsretten til en bil, som du betaler ned til en forudbestemt restværdi. Her enten anviser du en køber, eller køber den selv for den aftalte restværdi.

Man kan altså betragte finansiel leasing som en slags lån hvor de månedlige ydelser er afbetalingerne, og for virksomheder bogføres finansielt leasede produkter da også under aktiver.

Det betyder også, at du har maksimal frihed i dagligdagen. Der er ikke forudbestemt noget årligt antal kilometer du må køre, og skal bilen på værksted har du frit valg på alle hylder – for der er oftest ikke er knyttet en serviceaftale sammen med en finansiel leasingkontrakt.

Den månedlige ydelse er som oftest relativt lav, da afgiften fordeles over leasingperioden. Og så slipper du for, at binde en masse af din kapital i bilen.

Operationel leasing er for dig der vil have maksimal sikkerhed. Her skal du ikke bekymre dig om hverken restværdi eller serviceintervaller.

Når du vælger operationel leasing har du fuldt overblik over din økonomi i leasingperioden. Og bagefter. Vi køber nemlig bilen tilbage når leasingperioden udløber.

Til gengæld er det vigtigt, at du har et nogenlunde overblik over dit kørselsbehov, da der på en operationel leasingaftale er forudbestemt et antal kilometer du må køre om året.

Der er stort set altid en serviceaftale tilknyttet leasingaftalen, så når olielampen blinker kommer du blot forbi med bilen, og så klarer vi resten. Uden yderligere omkostninger for dig. Det samme gør sig gældende ved eventuelle reparationer der ikke skyldes en skade.

Med andre ord, er de eneste omkostning for dig – udover leasingydelserne – dæk, forsikring, grøn ejerafgift og brændstof.

I modsætning til finansiel leasing bogføres operationel leasing som en driftsomkostning, og ikke et aktiv.